ACTIVITATI

Primul nostru proiect a vizat constientizarea societatii civile de stadiul in care se afla Sectia de Oncologie a Spitalului Jud. Bacau. In acest scop a fost organizat un spectacol in colaborare cu elevii Liceului de Arta “George Apostu”. Fondurile obtinute au fost donate pentru renovarea Sectiei de Oncologie.

In parteneriat cu Fundatia Renasterea, in fiecare an incepand cu 2005, la 1 Octombrie, la aceaasi ora, se Ilumineaza in Roz, o cladire reprezentativa din orasul Bacau. Acest eveniment se organizeaza si in alte orase din Romania si inca in alte 40 tari din lume, ca simbol al luptei impotriva cancerului la san. Este o actiune de constientizare asupra acestei maladii si de mobilizare a femeilor, sa actioneze pentru o mai buna informare privind cancerul la san, pentru implementarea unor programe de prevenire si depistare precoce. Atfel, pentru prima data, la 1 Octombrie 2005 s-a Iluminat in Roz cladirea Prefecturii Bacau.
In 2006 Iluminarea in Roz a Teatrului Bacau.
In 2007 Iluminarea in Roz a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”.
In 2008 Iluminarea in Roz a Ateneului Bacau.
In 2009 cladirea Prefecturii Bacau.

Asociatia Sofi Roz, cu membrii ei pacienti si voluntari, constituie grupuri de suport pentru sustinerea psihologica a bolnavelor de cancer, care sa conduca la imbunatatirea recuperarii si calitatii vietii bolnavelor.

Asociatia Sofi Roz a sprijinit si sprijina material doamnele operate de cancer mamar pentru achizitionarea de proteze mamare.

Participa la campanii de prevenire prin distribuire de materiale informative pentru cancerul de san, de col uterin, bronhopulmonar, melanom, prostata, etc.

Participa la Ziua Supravietuitorului organizata in fiecare an in luna decembrie, alaturi de alte asociatii ale bolnavilor de cancer din Romania.

Asociatia Sofi Roz Bacau membra a Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (F.A.B.C.), este parte activa alaturi de celelalte asociatii din tara la lupta pentru drepturile pacientilor, pentru imbunatatirea legislatiei si pentru tratamente de calitate si competenta.

In aprilie 2008, asociatia Sofi Roz a participat ca membra a FABC la infiintarea Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC).

Intre anii 2009-2012 alaturi de FABC si COPAC am participat la:

2009

 

2010

 

2011

 

2012